David Oliveras

Disseny i desenvolupament de pàgines web econòmiques, optimitzades per als cercadors, adaptables a tots els dispositius i a un preu ajustat.

Mostrar l’autoria de contingut als resultats de cerca de Google

Una de les darreres novetats que Google està implementat de forma gradual és mostrar l’autoria del contingut d’una web als resultats de cerca. Segur que ja us heu adonat que ara alguns resultats apareixen en aquest format:

Google - Autoria contingut

Google – Autoria contingut en les cerques

Aquesta és la nova manera que te el cercador de mostrar el contingut d’una persona o empresa en concret i oferir així uns resultats de major qualitat a aquells que ho busquen.

Com funciona?

Bàsicament el mètode consisteix en enllaçar el perfil d’un usuari o empresa de Google+ al contingut d’una web i viceversa.

Per fer-ho cal preparar en primer lloc la pàgina d’autor en el domini o dominis on apareixem, el que seria la típica pàgina “sobre mi…”. Alguns gestors de continguts com el WordPress ja porten preparada aquesta funcionalitat (author.php), però en el cas de no tenir-la, serviria qualsevol pàgina on tinguéssim una petita ressenya de qui som i què fem (www.domini.com/el-teu-nom).

Perquè tot això funcioni necessitarem també crear un enllaç al nostre web que apunti a la pàgina d’autor amb la sintaxi <a href=”www.domini.com/el-teu-nom” rel=”author”> (per indicar que aquesta entrada l’hem creada nosaltres).

A continuació caldrà incloure un enllaç a la nostra pàgina d’autor que enllaci amb el nostre perfil de Google, però aquesta vegada canviant l’etiqueta “author” per <a href=”perfil_de_google” rel=”me”>.

I per últim haurem d’afegir la nostra pàgina o pàgines d’autor al nostre perfil de G+: modificant el perfil, a la part dreta on tenim la secció “altres perfils”, creem els enllaços corresponents.

Per comprovar que tot ho haguem fet correctament podem utilitzar aquest enllaç.

Salut i visca Google!!! :)

ACTUALITZACIÓ AGOST 2014

I després de dos anys, Google ha decidit eliminar completament la informació de l’autor dels resultats de cerca. Si fa unes setmanes ja es van eliminar les fotos dels autors, des d’ara tampoc es mostra el nom de l’autor en els resultats.

Gràcies per compartir-ho!