David Oliveras

Disseny i desenvolupament de pàgines web econòmiques, optimitzades per als cercadors, adaptables a tots els dispositius i a un preu ajustat.

Google Plus per a empreses

Google, de la mateixa manera que ho va fer Facebook, ha apostat definitivament per obrir una nova via de comunicació entre usuaris i empreses, ja siguin negocis locals o grans corporacions: les pàgines corporatives.

La idea  principal del gegant americà és aprofitar el seu volum de trànsit web com a excusa perquè les empreses hi estiguin present, tenint en compte que més del 60% de cerques, i en conseqüència de visites, es generen des del seu motor de cerca.

Google Plus

Google Plus per a empreses

Com puc crear una pàgina de Google Plus?

Si tenim creat un perfil de Google o Gmail anirem a aquest enllaç. Després seleccionarem la categoria correcte del nostre negoci i finalitzarem el procés fent clic al botó crear. A partir d’aquí podrem editar les dades del nostre perfil, tals com la presentació, la pàgina web de l’empresa o la informació de contacte. Com veureu, una de les diferències principals entre les pàgines de Google i les de Facebook, és que G+ organitza els contactes amb cercles en comptes d’agrupar-los tots junts. També podrem compartir galeries fotogràfiques,  penjar vídeos i crear diferents enllaços rellevants.

En el moment de seleccionar la categoria del nostre negoci podrem triar entre 5 categories:

  • Comerç local.
  • Producte o marca.
  • Empresa, institució o organització.
  • Arts, entreteniment i esports.
  • Altres.

Si triem comerç local tindrem una sèrie d’opcions especials, tals com incloure el número de telèfon, direcció física, horaris comercials, mapa de localització… tot per permetre que els nostres potencials clients puguin connectar directament amb nosaltres. Sí, a diferència de Google Places que també permet fer-ho, ara  obrirem noves vies de participació per establir relacions i interactuar directament amb els clients.

A  més a més de tot això, la nova xarxa social per empreses ajudarà a posicionar-nos millor als cercadors mitjançant la integració amb el botó Google +1 que te com a finalitat mantenir-nos a  les primeres posicions en els resultats de cerques naturals (SERPS) i atraure visites de més qualitat. La manera més fàcil d’integrar la nostra pàgina al nostre web és mitjançant un botó o caixa de l’estil al m’agrada de Facebook.

Una altra gran diferències respecte Facebook és la comunicació personal i directe amb la gent dels nostres cercles, i és que amb G+ podràs comunicar-te de forma segmentada amb els teus seguidors. Posem per exemple que tenim una botiga de roba. Amb les pàgines de Google Plus podrem afegir els nostres contactes a un cercle concret,  tal com “esport”. I a partir d’aquí, podrem dirigir-nos si s’escau exclusivament a aquella gent interessada en roba d’esport (i no molestar als altres del cercle “llenceria”). Òbviament això és només un exemple, doncs podríem segmentar la nostra audiència per països, edats, sexe…  per tal d’interactuar de forma més concreta i efectiva.

G+ introdueix una nova peculiaritat: les quedades (o llocs de reunió), que ens permeten fer un vídeo xat amb els nostres cercles, sent aquesta una característica molt prometedora per els negocis des d’on podrem organitzar demostracions en viu de productes, realitzar xerrades sobre ofertes actuals… amb l’afegit que els cercles (contactes) dels nostres cercles també podran participar-hi, col•laborant així  a crear expectació i interès sobre el que volem.

En definitiva, tot apunta que Google proporciona millors resultats per a les empreses que es connecten a través de G+, i tenint en compte que a més a més es donen d’alta 700.000 nous dispositius mòbils al dia amb el seu sistema Android, sí o sí necessitem tenir una pàgina d’empresa per no quedar-nos fora de joc. I és que de moment, ens agradi o no, el futur 2.0 el marca Google!

ACTUALITZACIÓ ABRIL 2019

Google ha informat que tanca la seva xarxa social de forma definitiva, tant per perfils personals com per a empreses, aquest proper 2 d’abril de 2019.

Gràcies per compartir-ho!