David Oliveras

Disseny i desenvolupament de pàgines web econòmiques, optimitzades per als cercadors, adaptables a tots els dispositius i a un preu ajustat.

Email marketing: consells per una bona campanya

Una de les tècniques de marketing online que més i millor ha sabut mantenir-se i consolidar-se amb el pas del anys, ha estat sense cap mena de dubte l’email marketing. I el motiu principal és perquè encara avui és una de les estratègies més rendibles per les empreses: segons les darreres dades de l’Associació de Marketing Directe d’Estats Units (DMA), per cada $1 invertit en campanyes d’email, s’obtenen $40 de retorn.

No hi ha dubte que l’enviament de newsletters, ja siguin comercials o transaccionals, és una de les millors opcions per crear una comunicació personalitzada amb els nostres consumidors, donant-nos l’oportunitat d’estar més a prop d’ells i coneixe’ls millor.

Email marketing

Email marketing: consells per una bona campanya

Si vols que les teves campanyes d’email marketing tinguin èxit, intenta seguir aquests tres petits consells:

Segmentació i personalització:

Una de les claus principals per augmentar la tassa d’obertura de l’email  i millorar la conversió dels objectius que ens hem marcat, és conèixer els gustos i/o necessitats dels nostres clients per poder enviar contingut personalitzat. I és que els dies de l’enviament massiu de correus electrònics per provar si algú “pica” ja són història. No ens centrem únicament en saber si és home o dona, o quin és el seu nom, intentem tenir una base de dades de qualitat on poder fer segmentacions per allò que realment l’interessa.

Experiència de l’usuari

No pensis exclusivament en el disseny de l’email, sobretot pensa en la forma en que s’entrega i es presenta als destinataris. Tenir el permís explícit de l’usuari amb qui ens comuniquem i enviar-li quelcom que es visualitzi correctament al seu dispositiu, és un fet fonamental per una campanya d’èxit. No podem obviar que aproximadament el 50% dels emails  es visualitzen ja des de dispositius mòbils i cal adaptar-nos a aquesta nova diversitat.

El contingut és el rei

Hem de pensar en un contingut intel·ligent que aporti valor i animi a l’usuari a actuar: obrir l’email, visualitzar el contingut i fer clic. I perquè això passi és important generar interès en els nostres lectors mitjançant un assumpte curt, descriptiu i recolzat per un pre-encapçalament (preheader) que complementi la visió general de l’email i faciliti una raó per anar més enllà. El contingut ha d’aportar allò que el destinatari està buscant, però sobretot ha de tenir una “crida a l’acció” (CTA) que identifiqui d’immediat on fer clic i el convidi a fer el que volem que faci: comprar un producte, llegir un article, inscriure’s a una web…

Quan hagueu superat aquests tres consells, de ben segur que haureu guanyat també una bona campanya d’email marketing.

Salut i bons emails!

Gràcies per compartir-ho!