David Oliveras

Disseny i desenvolupament de pàgines web econòmiques, optimitzades per als cercadors, adaptables a tots els dispositius i a un preu ajustat.

Optimització del email per mòbil

Una de les paraules que es va posar de moda el passat 2012 va ser “responsive”, que en termes de disseny web significa “adaptable”.

En una societat cada dia més addicta al mòbil, el professionals d’Internet hem tingut que ajustar-nos a una nova realitat: Adaptar la web al dispositiu de l’usuari. I és que a l’actualitat circulen més de 1.500 milions de smartphones (Androids, Iphones, Windows Phone…) i en conseqüència al voltant del 45% dels emails es visualitzen ja des d’un dispositiu mòbil (i amb una clara tendència a l’alça). I encara més, únicament el 2% dels emails oberts es tornen a visualitzar per segona vegada des d’un altre dispositiu.

Mobile Responsive

Optimització del email per mòbil: Responsive Newsletter

Així doncs, si ara construïm webs adaptables per millorar l’experiència de l’usuari, per què no fer-ho també amb les campanyes d’email marketing de la nostra empresa?

Un dels grans problemes tècnics a l’hora de desenvolupar un mail “responsive” és l’incompatibilitat en l’ús de les media queries en bona part dels lectors de correu electrònic, ja siguin versions d’escritori tipo Outlook o Apps com Gmail per exemple. Aquestes son la tècnica utilitzada per assignar diferents estils CSS en funció de la resolució de pantalla de l’usuari, és a dir, el mitjà que ens permet canviar el disseny sense canviar el contingut i adaptar-lo al dispositiu on s’està visualitzant.

Dilema: Com crear un email adaptable a mòbil compatible per tothom?

La manera preferible d’aproximar-nos a un projecte com aquest és pensar en “fluid” i no en “fixe”. M’explico. Fins fa 4 dies els emails es maquetaven utilitzant taules d’amples fixes (550px, 600px…) per assegurar una correcta visualització d’aquest. Ara per preparar un email adaptable a tots els dispositius treballarem amb un disseny fluid de mides percentuals però assignant òbviament unes mides “límit”. De forma pràctica, si tenim una quadrícula de 600 píxels amb una imatge que pren el seu total, li assignarem que ocupi el 100% de l’espai però que mai sobrepassi els 600 píxels (img width=”100%” style=”max-width:600px”). Com podem veure, crearem un email adaptable sense l’ús de media queries per assegurar una màxima compatibilitat a tots els dispositius.

Ja existeixen estudis de diferents consultores que asseguren que un email amb disseny adaptable obté aproximadament un 33% més de clics que un que no ho està. Per tant, si sou d’aquells que encara pensen que els usuaris de mòbil no volen interactuar de la mateixa manera que els altres, esteu equivocats. Nosaltres a Privalia, botiga de moda online nº1 a Espanya,  ja hem canviat el chip… A què espereu vosaltres?

I és que la web canvia, però el email també!

Gràcies per compartir-ho!