David Oliveras

Disseny i desenvolupament de pàgines web econòmiques, administrables i optimitzades perquè et trobin quan et busquen

Google Panda, nou algoritme d’indexació

Fa unes setmanes Google va actualitzar el seu algoritme d’indexació web per potenciar totes aquelles pàgines que mostren un contingut únic i singular (de qualitat) i penalitzar aquelles que “no ofereixen una experiència satisfactòria a l’usuari”. I què entenem com a experiència satisfactòria? Doncs bàsicament donar rellevància a tot aquell contingut que va acompanyat del factor humà, és a dir, d’opinions d’usuaris, fotografies, vídeos i interaccions amb les xarxes socials.

La conseqüència immediata ha estat que molts webs han patit una pèrdua de posicions en el rànking dels resultats que dona Google, i per tant, han perdut tràfic directe de visites. D’inici els més afectats han estat tots aquells llocs que utilitzen tècniques il·lícites per posicionar-se, el que es coneix col·loquialment com a black hat: Quan mostrem un contingut als cercadors optimitzat amb aquelles frases que volem indexar però en canvi els usuaris en veuen un altre de diferent (cloaking); quan sobrecarreguem la pàgina amb paraules clau que no son rellevants amb el contingut que oferim simplement per posicionar-nos millor; o quan ocultem contingut a l’usuari però el fem visible als cercadors també amb aquesta mateixa finalitat.

Google Panda, nou algoritme d’indexació

Google Panda, nou algoritme d’indexació

Amb aquesta nova revolució a les tècniques de SEO plantejada per Google, es pretén treure dels resultats de cerca aquelles webs que no aporten res de valor, i potenciar les cerques més significatives i rellevants a aquells usuaris que les realitzen.

Què hem de tenir en compte del nostre web? Bàsicament tenir cura del contingut. Aquest ha de ser original i no copiat; hem d’actualitzar-lo de forma periòdica i a poder ser oferir l’opció perquè la gent participi donant la seva opinió. També hem de vigilar la gramàtica i ortografia que utilitzem a l’hora d’escriure, ja que el nou algoritme Panda penalitza les faltes ortogràfiques i mala presentació del contingut. Afegir l’opció de “compartir” amb les xarxes socials (Twitter, Facebook) però sobretot amb el nou Google +1 on els usuaris poden votar i decidir si el nostre web els hi ha semblat interessant o no.

En conclusió, sinó voleu perdre presència als resultats de cerca, no deixeu de treballar i oferir continguts interessants a la gent que us visita. Renovar-se o morir amics!

T'ha agradat aquest article?
Comparteix-lo!

Seguir llegint...