David Oliveras

Disseny i desenvolupament de pàgines web econòmiques, optimitzades per als cercadors, adaptables a tots els dispositius i a un preu ajustat.

Mozcation Barcelona 2011

El passat 28 d’octubre de 2011 vaig assistir a la trobada de gurus de posicionament web que l’empresa californiana SEOmoz va celebrar a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona per parlar de les darreres tendències en aquest camp i de la seva rellevància per qualsevol empresa amb presència a Internet.

La primera ponència va venir de mans de Aleyda Solis sobre les diferents tècniques de posicionament SEO local, accentuant la importància de mostrar la ubicació del nostre negoci als cercadors perquè puguin oferir uns resultats més acurats als usuaris, així com l’eficàcia de registrar-nos a Google Places.

Mozcation Barcelona 2011

Mozcation Barcelona 2011

Després va ser el torn per Joanna Lord, qui ens va parlar del retargeting dinàmic com a estratègia de publicitat online per augmentar les ventes mitjançant la creació d’anuncis personalitzats en temps real a aquells usuaris que han marxat del nostre web sense fer cap mena de transacció. Amb aquesta maniobra es pretén reconduir aquestes visites altre cop al nostre web intentant influir en la seva decisió de compra.

Gianluca Fiorelli es va centrar en allò que més d’una vegada he remarcat com a clau principal per fer brillar el nostre web: el contingut. Crear un contingut original i únic és un factor primordial per indexar correctament la nostra pàgina tot i que sovint sigui difícil portar-ho a terme. La seva ponència es va centrar en donar consells útils a totes aquelles empreses poc “sexys” que tenen dificultat en generar contingut atractiu per l’usuari, mitjançant la monitorització de fonts externes, tals com bases de dades públiques, blogs personals, comptes de Twitter, etc.

I per últim Rand Fishkin, CEO de SEOmoz, va fer una xarrada molt entretinguda Made in America sobre la influència de les xarxes socials a l’hora d’ajudar a posicionar-nos, utilitzant exemples de com generant enllaços externs a partir dels canals Twitter dels nostres seguidors o amb la creació d’un sitemap específic pel nostre contingut multimèdia podem millorar el ranking en els resultats de cerca.

En definitiva, una conferència interessant per part d’uns ponents exageradament simpàtics en un dia plujós a la ciutat comtal.

Gràcies per compartir-ho!