David Oliveras

Disseny i desenvolupament de pàgines web econòmiques, optimitzades per als cercadors, adaptables a tots els dispositius i a un preu ajustat.

IE6: punt i final

Aquest juliol de 2009 l’equip de Moluanda Factoria Digital hem decidit posar punt i final al navegador Internet Explorer 6.

Fa 8 anys, concretament un 27 d’agost de 2001, Microsoft llançava al món el que havia de ser el navegador referent per tothom. Però aviat la comunitat d’internautes va començar a tastar tots els inconvenients que aquest arrossegava darrera seu: nombroses errades de seguretat del sistema que el feien vulnerable als atacs de hackers, i sobretot masses incompatibilitats amb els estàndards web que originaven molts malts de cap a tots els creadors de pàgines.

Entre tots els desencerts podríem destacar la incompatibilitat amb les transparències d’imatges, el doble marge en les capes flotants a dreta o esquerra, la impossibilitat d’utilitzar pseudo-classes en la maquetació CSS… En conclusió, un navegador que interpretava la web a la seva manera d’una forma força inexacte.

Internet Explorer 6

IE6: punt i final

Per què doncs desenvolupar una pàgina web compatible amb un navegador amb tantes errades? Fins fa poc l’única excusa era la seva quota de mercat. Però això també és història. El mes de juny de 2008 aquesta era de més del 26%, i avui, tot just un any després, ha caigut al 14% continuant la seva tendència a la baixa cap a la inevitable extinció. I que agraïts que n’estem tots plegats!

Si bé la incursió cada dia més notable d’altres navegadors com el cas del Firefox, Safari o Chrome han ajudat a aquest canvi, hem d’admetre que Microsoft també hi ha col·laborat: el passat 19 de març de 2009 treia al marcat la versió 8 del navegador que a diferència del seu predecessor l’IE7, aquest és ara de lliure descàrrega.

Per tant amics, si no voleu quedar-vos encorats en el passat, ja és hora de renovar-vos!

Nosaltres ja ho hem fet…

Gràcies per compartir-ho!