David Oliveras

Disseny i desenvolupament de pàgines web econòmiques, optimitzades per als cercadors, adaptables a tots els dispositius i a un preu ajustat.

Reduir el percentatge de rebot de les visites d’una web

Una de les dades més interessants a l’hora de consultar les estadístiques del nostre web mitjançant Google Analytics és el percentatge de rebot. La majoria de nosaltres ens obsessionem amb la quantitat de visites més que amb la qualitat, el que col·loquialment diem de a veure qui la te més llarga. Doncs sí, en aquest cas també la qualitat és millor que la quantitat.

El percentatge de rebot (bounce rate) és una variable que en servirà per avaluar la fidelitat dels nostres visitants i concloure si estem arribant a un públic objectiu. Ens indica el percentatge d’usuaris que han abandonat el web des de la mateixa pàgina d’entrada (landing page), per tant, quan més inferior sigui aquesta proporció més qualitat de visita podrem deduir que tenim. La majoria de webs es mouen al voltant d’un 50 % de rebot, fet que en cap cas justifica que ens quedem de braços creuats i diguem que ja estem contents per allò de la mitjana.

Veritat que volem millorar?

Reduir el percentatge de rebot de les visites d'una web

Reduir el percentatge de rebot de les visites d’una web

Reduir el percentatge de rebot de visites

Per retenir el visitant al teu web i aconseguir fidelitzar-lo prova de seguir aquests consells que milloraran el percentatge de rebot sí o sí:

  • Ofereix un contingut interessant, únic i de qualitat que generi interès al visitant. I en aquest sentit és molt important tenir un títol entenedor i descriptiu que no porti a la confusió.
  • Revisa la qualitat SEO del  web analitzant el percentatge de rebot per paraules clau en cerques orgàniques per determinar si estàs tenint visites equivocades degut a una mala pràctica en l’optimització del contingut web als cercadors.
  • Mostra contingut complementari al principal, tal com productes o entrades relacionades a la que estàs ensenyant per intentar atraure l’atenció de la visita. És de vital importància categoritzar i etiquetar correctament el contingut per poder oferir allò que està buscant l’usuari.
  • Fes que els enllaços externs a altres webs s’obrin en una finestra nova i no en l’existent per evitar que abandonin el web ràpidament.
  • Dissenya una navegació de menús fàcil, intuïtiva i entenedora per millorar l’experiència de l’usuari.
  • Assegura’t que el web es visualitza correctament en tots els navegadors.
  • Optimitza la velocitat de carrega de la pàgina. Si tens contractat un hosting lent o sobrecarregues el web de publicitat o imatges excessives podries perdre visites per aquest motiu. I és que la paciència no és una virtut 2.0 :)
  • I customitza la pàgina d’error 404 amb contingut rellevant. A vegades una pàgina deixa d’existir dins del nostre web però encara rep visites per part dels cercadors. Sinó vols perdre l’usuari, ofereix-li contingut “extra” perquè continui navegant i no marxi a la primera de canvi.

I si tot això encara no t’ha convençut, pensa que amb el nou algoritme d’indexació de Google, el percentatge de rebot és un factor molt a tenir en compte a l’hora d’aparèixer ben posicionat en els resultats de cerca. Com deia aquell, “els petits canvis son poderosos!”.

Gràcies per compartir-ho!